Amathusia 'Schoonheid is wat je geest ervan maakt' (David Hume)
 • Radio Amathusia

  scissors

  Radio Amathusia is een onafhankelijke, commerciële, (radio-) omroep. Ze presenteert zich in de vorm van een ‘community’ en de programma’s worden voorbereid en geproduceerd in het hart van Gasselte, een van de pareltjes van de Drentse Hondsrug. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Aa en Hunze die 2013 nog uitriep tot het Jaar van de Duurzaamheid.

  Radio Amathusia is in het zomerseizoen 2022 iedere zondag, van 14.00 tot 15.00 uur, te horen op een van de vaste frequenties van Shortwaveservice.com .

  Radio Amathusia presenteert wekelijks onder andere veel nieuwtjes en tips die te maken hebben met een duurzame aarde.logo radio Amathusia-01

  De uitzendingen zijn te horen via een Duitse kortegolfzender, in AM-modus, op 6005 kHz (6.005 MHz) met beperkt vermogen (1 kW) vanuit Kall-Krekel. Afhankelijk van onder meer de atmosferische omstandigheden, is de zender ook in Nederland goed te ontvangen.

  Bovendien kunnen de programma’s beluisterd worden via een stream op shortwaveservice.com;
  Op deze pagina zie je rechtsboven het kopje ‘Online Hören’ met daaronder enkele frequenties, zoals onder meer 6005 kHz; klik op deze frequentie.

  En via de ether ook dankzij Universiteit Twente SDR; dat gaat heel gemakkelijk: de frequentie 6005 invoeren en vervolgens op AM drukken. 

  Het programma van Radio Amathusia is eveneens te horen via de webradio van Hollands Palet, iedere zondag van 19.00 tot 20.00 uur met een herhaling op de maandag, van 13.00 tot 14.00 uur. 

  Radio Amathusia is een kleinschalig, maar wel uniek radiostation, oftewel ‘doelgroep-radio’ op de korte golf met toestemming van het Commissariaat voor de Media onder licentienummer 705708. Je kunt deze community-omroep sponsoren zonder dat het je ook maar één cent kost. Helemaal gratis dus. Ga daarvoor naar de site van Sponsorkliks.com, vul als doel Radio Amathusia in en doe je aankopen via een van de vele tientallen webwinkels.

  Voor meer informatie over de omroep: Radio Amathusia

Leave a reply