Intro

gasselteVrijheid. Voor een groot aantal mensen is het heel gewoon; voor veel anderen is het ver weg: vrijheid van meningsuiting, godsdienst of rechtspositie; het zijn zaken die niet altijd en overal vanzelfsprekend zijn.

Ook leven we in een wereld waarin de verdraagzaamheid steeds meer in de verdrukking komt.  Waarom? Waarom niet een beetje meer begrip voor elkaar? Ieder mens is uniek; wees positief, al valt dat misschien niet altijd mee.

Op de wereldbol is Nederland een speldenprikje aan de Noordzee, maar wel met een reputatie  dat veel zaken zijn te overwinnen.

Nederland is ook meer dan alleen bloembollen, klompen en molens, hoewel die indruk wel vaak in het buitenland bestaat. De meningen worden zo af en toe gevoed door vooroordelen en die pakken niet altijd in het voordeel van Nederland uit. Daarom op deze site veel aandacht voor met name het positieve nieuws uit Nederland; over onder meer duurzaamheid en een beter milieu en wetenswaardigheden uit en over de media. Zo af en toe kijk ik daarbij over de grenzen.

Geniet van de schoonheid die er gelukkig nog overal is; wees er zuinig op. Vandaar ook de naam van deze site: Amathusia, de godin van onder andere de schoonheid en de mooie zaken van het leven.

Bekijk alles om je heen, als het even kan, min of meer in de geest van onder andere de Schotse filosoof David Hume (26 april 1711-25 augustus 1776), die ooit zei: `Beauty is no quality in things themselves: it exists merely in the mind which contemplates them’, oftewel in kort en bondig Nederlands: Schoonheid is wat je geest ervan maakt.

Disclaimer

De website Amathusia.nl is een initiatief van Geert Wilkens. De samensteller sluit alle aansprakelijkheid uit voor iedere schade, direct of indirect, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze site.

De inhoud van Amathusia.nl wordt doorlopend en zorgvuldig gecontroleerd. De kans is echter aanwezig dat een deel van de aangeboden informatie niet correct is of verouderd. Aan de op deze website aangeboden informatie kunnen daarom op geen enkele manier rechten worden ontleend. Amathusia.nl, c.q. de samensteller ervan, kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het gebruik van deze website.

Het opnemen van een afbeelding en verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming,  goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend.

Gegevens van persoonlijke aard worden behandeld in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

thumb_bumaBij het samenstellen van de site wordt gestreefd naar onder andere het eerbiedigen van de Auteurswet op basis van Creative Commons en een AGM-Dig-licentie van Buma/Stemra, en naburig of databankenrecht volgens Nederlands recht .

Berichten, beelden, afbeeldingen, verwijzingen en geluidsfragmenten die, aantoonbaar, zijn geplaatst in strijd met wettelijke bepalingen en/of voorschriften, worden onmiddellijk verwijderd nadat daarom uitdrukkelijk is verzocht.

Reacties zijn welkom via geert.wilkens(at)gmail.com

Webdesign: © Bert Wilkens via © WordPress; auteur: © Geert Wilkens

2 gedachte over “Intro”
  1. Beste Geert, veel succes met Amathusia en ik hoop geregeld info te krijgen dat ik dan kan gebruiken gedurende ons weeklijks zaterdag’s s’morgens programma .Ook harstikke leuk dat je het verslag dat ik had met Arie plieger, vice consul van Nederland hier in Toronto , op je web-site heb gezet.hartelijke groeten en “stay in Touch with the Dutch”Martin

  2. Beste Geert, Nog bedankt voor je aandacht voor Ecoland.tv. We hebben je blog in ons archief opgenomen bij het thema ‘Internet’.
    Met vriendelijke groeten, Frank Langedijk (mede-intiatiefnemer Ecoland.tv)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *