Veel, wat oudere, luisteraars kunnen zich waarschijnlijk nog wel het bekende radio-programma ‘Het klokje van zeven uur en dus….’ herinneren.

Henk de Wolf vertelde zijn zelf geschreven verhaaltjes ’s avonds om zeven uur aan de jeugdige luisteraars; zij mochten nog even aan de radio gekluisterd blijven en daarna… snel naar bed. Juffrouw De Uil, kabouter Pimpernokkel, koning Kaskoeskilewan, hofnar Krokeledokus en de koksmaat vervulden  belangrijke rollen.

En het begin van dat programma klonk zo:

Voor mij, en inmiddels ook voor veel andere luisteraars, is dat ‘klokje van zeven uur’ een belangrijk ijkpunt op de zondagavond. Om precies 19.00 uur is het namelijk op 6005 kHz tijd voor Radio Amathusia, een duurzaam geluid uit Gasselte in een duurzame gemeente Aa en Hunze, keurig ingeleid door de Duitse collega’s maar het klinkt dus ietsje anders…

En direct na de eindtune bij Radio Amathusia is het tijd voor de collega’s van Hollands Palet uit Den Haag met veel Nederlandstalige muziek, ook weer op de 6005 kHz, klokslag 20.00 uur. En dat klinkt zo:

Het programma van Hollands Palet wordt ingevuld met veel duurzame nieuwtjes, maar halverwege is er trouwens een bijdrage van Ieke Andree, in een productie van Trans World Radio, keurig ‘ingeluid’ door de klok van het Witte Kerkje in Gasselte:

♥ Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden goede lessen. (Bron: dagelijksegedachte.net)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *