Na de Fiets4Daagse deze week in Drenthe, kun je zaterdag 23 juli ook nog meedoen aan de ‘fietsdag’ van de ANWB. Deze organisatie trekt met speciale ‘fietsdagen’ het land in; komende zaterdag is Drenthe aan de beurt. De fietser kan vanaf Drouwen genieten van het Drentse landschap.

Er kan tussen 10.00 en 12.30 uur worden gestart vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Dit buitencentrum is een onderdeel van Staatsbosbeheer; vanaf deze plaats kan de Roldertorenroute worden verkend. De route is 50 kilometer lang en duurt ongeveer 4 uur.

”De ‘Fans van de Fietsdagen’ krijgen bovendien een echte VIP-behandeling”, legt een woordvoerster van de ANWB uit. ”Zij kunnen kennis maken met de activiteiten die de ANWB onderneemt voor recreatieve fietsers. Fietsen hoort bij Nederland en bij de ANWB. We zetten ons al decennia in voor fietsen en fietsers.”

De provincie Drenthe trekt dit jaar al veel geld uit voor de fietspaden, maar het kan natuurlijk altijd beter.
De provincie Drenthe trekt dit jaar al veel geld uit voor de fietspaden, maar het kan natuurlijk altijd beter.

De ANWB weet uit eigen onderzoek, dat mensen gemiddeld 3,6 uur per gemaakte tocht voor hun plezier fietsen. Inmiddels gebruikt zelfs een kwart van de fietsers de e-bike voor deze tochten. Toch wil de ANWB nóg meer te weten komen en houdt daarom bovendien een enquête onder de fietsers.

”We zoeken daarbij naar mogelijke verbeteringen van het fietsen”, aldus de ANWB-woordvoerster. ”Op die manier kan er wat gedaan worden aan het gebrek aan comfort van fietspaden, het ontbreken van bordjes in de bewegwijzering of het gebrek aan plekken om even uit te blazen.”

De ANWB gebruikt de uitkomsten van de enquête en de fietsdagen om deze knelpunten onder de aandacht te brengen van de politiek. Volgens de ANWB is fietsen de belangrijkste vrijetijdsbesteding van Nederlanders.

”De inspanningen van de ANWB zijn er altijd op gericht om te bewaken dat fietsen een aantrekkelijke tijdsbesteding blijft; de leden van de ANWB kunnen bovendien genieten van de variatie aan landschappen in Nederland. Degenen die meedoen aan de enquête maken tevens kans op het winnen van een van de elektrische fietsen.”

Voor meer informatie over de ANWB en fietsen kun je kijken op anwb.nl/fanvanfietsen.

♥ Het leven is simpel als je maar de goede mensen om je heen hebt. (Bron: dagelijksegedachte.net)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *