De provincie Groningen houdt na de zomer een bijzondere verkiezing: De Soort van Groningen. Tijdens deze verkiezing wordt een dier of plant gekozen die hét symbool wordt van de provincie.

”We doen als provincie veel op het gebied van natuurontwikkeling en we willen dat graag meer onder de aandacht brengen bij de inwoners. Tijdens de afsluitende verkiezingsbijeenkomst op 18 november maken we bekend welke plant of dier zich de ‘Soort van Groningen’ mag noemen”, legt een woordvoerster van de provincie Groningen uit.

In nauw overleg met diverse natuurorganisaties is een groslijst van tien soorten planten en dieren opgesteld waarop gestemd kan worden. Deze tien soorten worden binnenkort in Dagblad van het Noorden gepresenteerd. Alle inwoners van de provincie Groningen mogen hun stem uitbrengen. Dat kan op de website van de provincie. Ook alle basisscholen kunnen een stem uitbrengen.

Zal de zeehond misschien hét symbool van Groningen worden? Op 18 november is uitslag.
Zal de zeehond misschien hét symbool van Groningen worden? Op 18 november is uitslag.

De verkiezing begint na de zomervakantie en sluit half oktober af. Daarna wordt de top 3 bekend gemaakt. De provincie vraagt vervolgens een aantal scholen om deze drie gekozen dieren en/of planten – samen met een natuurorganisatie – verder uit te werken en te presenteren tijdens de afsluitende verkiezingsbijeenkomst in de Statenzaal van het provinciehuis.

Een van de scholen die op de winnende soort heeft gestemd, wint tweeduizend euro om een begeleide  excursie naar de ‘Soort van Groningen’ te maken. Voor de ‘Soort van Groningen’ zelf is een geldbedrag van ruim 15.000 euro beschikbaar.

De provincie Groningen stelt voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs gratis een bijbehorend digitaal lespakket beschikbaar. ”De lessen bereiden de kinderen voor om een weloverwogen keuze te maken voor de Soort van Groningen”, aldus de provincie Groningen.

♥ Je kunt geen innerlijk besluit nemen zonder los te laten. (Annemarie Postma) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *