Op negen stations in de provincie Groningen komen plekken waar treinreizigers vanaf dit najaar een OV-fiets kunnen huren. De provincie stelt hiervoor meer dan 283.000 euro beschikbaar.

Er komen kluizen voor OV-fietsen op de stations van Appingedam, Delfzijl, Groningen-Noord, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Winschoten (uitbreiding), Winsum en Zuidhorn.

Het beschikbaar stellen van OV-fietsen maakt deel uit van het programma Beter Benutten van het Rijk en het RSP-project Facelift Noordelijke Stations. In het programma Beter Benutten werken de landelijke overheid, de regio en het bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.ov-fiets

De afgelopen tijd zijn er al OV-fietsen op de P+R’s van Hoogkerk, Haren, Euroborg en Kardinge gekomen. ”Als deze een succes zijn, komen er ook fietskluizen op de nieuwe P+R’s van Reitdiep en Meerstad”, zegt een woordvoerder van de provincie Groningen.

De NS is verantwoordelijk voor de verhuur van de OV-fietsen. Reizigers in het openbaar vervoer die gebruik willen maken van een dergelijk vervoermiddel kunnen een OV-fietsabonnement op hun OV-chipkaart laden.

Voor de provincie Groningen sluit het beschikbaar stellen van stallingen voor OV-fietsen op treinstations aan op de doelstellingen van het project Facelift Noordelijke Stations. Met dit project wordt onder meer het aantal fietsenstallingen op stations uitgebreid en komen er nieuwe bankjes en wachtruimtes op de perrons. Met deze maatregelen wil de provincie het aantrekkelijker maken om met het openbaar vervoer te reizen.

 ♥ Liefde trekt een olifant door een sleutelgat. (Samuel Richardson) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *