De nieuwe presentatrice van Hemmeltied. © RTV Drenthe
De nieuwe presentatrice van het programma Hemmeltied. © RTV Drenthe

Leonie van der Werf uit Barger-Compascuum is vanaf september de nieuwe presentatrice van het populaire programma Hemmeltied, iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur op Radio Drenthe. Leonie doet dat samen met Harm Dijkstra. Ze volgt Hennie Kuijer op, die met pensioen gaat.

De dertigjarige Van der Werf is werkzaam in het basisonderwijs. Verder schrijft ze Drentstalige kinderliedjes, is ze vrijwilliger bij het Huus van de Taol en zet ze zich in voor de positie van het Drents in het onderwijs.
Kijkers van het TV Drenthe-programma Loos hebben al eerder kennis kunnen maken met Van der Werf; eerder dit jaar werd ze winnares van de streektaalquiz Loos.
Hennie Kuijer neemt op 18 juni afscheid in een speciale uitzending van Hemmeltied in Ruinen. Ze presenteerde het radioprogramma ruim 25 jaar; inmiddels heeft ze de leeftijd van 70 jaar bereikt en dat vindt ze nu een goede reden om met pensioen te gaan.
  ♥ De dingen zijn niet wat ze lijken; ze zijn zelfs niet wat wij ze noemen. (Francisco De Quevedo) Bron: Dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *