Er zijn nog steeds vooroordelen over het platteland. Gelukkig komt daarin langzamerhand verandering. Het immens populaire tv-programma van de KRO `Boer zoekt vrouw’ draagt daaraan zeker bij. Half Nederland is op de zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te kijken hoe de boeren het doen op de liefdesmarkt. In de serie die tussen september 2007 en maart 2008 werd uitgezonden speelde ook een boerin uit Gasselternijveen nadrukkelijk een hoofdrol. De verkering van boerin Agnes van de Ven raakte echter uit, zo is onder andere te lezen op Wikipedia.

anwbDe ANWB en de KRO haken nu samen in op de tv-serie met de uitgave van de Reisgids platteland: Boer zoekt vrouw. Het is de eerste uitgave van een hele serie. Aan de hand van deze reisgidsen maken de lezers kennis met het platteland. In deel 1 staat vooral groente en fruit centraal.

Meer informatie is te krijgen bij de ANWB. En bij de KRO zelf worden natuurlijk de ontwikkelingen van de serie op de voet gevolgd.

♥`Three grand essentials to happiness in this life are something to do, something to love, and something to hope for’   (Joseph Addison)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *