Omroep Gelderland en RTV Oost beginnen 13 mei samen aan een nieuwe serie; aan het eind daarvan kunnen de kijkers en luisteraars zich een oordeel vellen of er misschien een rockband is, die een beetje in de voetsporen kan treden van Normaal. 

De leden van de legendarische band Normaal zijn ermee gestopt; jammer voor de vele fans, maar de streektaal en de rockmuziek blijven, hoe je het ook keert of wendt, een sterke combinatie.

De kans is erg klein, dat er ooit een echte opvolger van de rockers uit de Achterhoek komt; de band was daarvoor vooral te eigenzinnig en uniek. De provincie Drenthe heeft de groep Mooi Waark, die een beetje in de voetsporen treedt en het dialect hoog in het vaandel houdt.

Ook de zuiderburen hebben veel, soms verborgen, talent binnen de grenzen. Omroep Gelderland en RTV Oost gaan daarom in een achtdelige tv-serie op zoek naar de dialectrockers ná Normaal. Welke muzikanten zweren bij zingen in het plat en hoe brengen ze dat over op hun publiek?335367

Met ingang van zondag 15 mei is daarom bij RTV Oost acht weken lang de tv-serie Deurdonderen te zien. Omroep Gelderland zendt de serie uit op acht vrijdagavonden, van 13 mei tot en met 1 juli. Ook op de radio, de website en op Facebook is er veel aandacht voor de band en hun route naar song en succes.

De bands die gaan ‘Deurdonderen’ zijn:

1. de Boetners uit Braamt, Gelderland;
2. Dokter Watjes uit Hengevelde, Overijssel;
3 Ritn Ditn uit Nijkerk, Gelderland;
4. Boerenrockies uit Tuk, Overijssel;
5. Taliband uit Toldijk, Gelderland;
6. Half um Half uit Usselo, Overijssel.
In aflevering 7 gaan de bands de studio in en in de laatste aflevering is er de cd-presentatie.

En dat het niet altijd stoere, rauwe mannen hoeven te zijn bewijzen de Boerenrockies uit Tuk.

♥ Als de muren op je afkomen, open dan de deuren. (Bron: dagelijksegedachte.net)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *