anwb-vlagHet team van ANWB-campinginspecteurs is bijna weer op sterkte. Zes nieuwe koppels gaan van 18 tot en met 22 april in opleiding voor de inspectie van campings. Nog eens drie koppels hebben afgelopen week de instructies voor het inspecteren van kleine campings (tot 60 plaatsen) ontvangen.

Deze ANWB-vrijwilligers komen van 17 tot en met 20 mei voor de laatste instructies bij elkaar op camping De Kleine Wolf in Ommen; daarna zwermen de in totaal 27 koppels uit over Europa en inspecteren een kleine tweeduizend campings. Dat gebeurt tijdens de vakantieperiode van half juni tot en met eind augustus, in Nederland en in de rest van Europa.

”Campings worden in principe eens in de drie jaar geïnspecteerd”, legt een woordvoerster van de ANWB uit. ”Campings die wezenlijke dingen hebben veranderd, zoals de aanleg van een nieuw zwembad en sanitair-gebouwen worden zo snel mogelijk bezocht.” campings

”Het grote aanbod aan campings is opgenomen in het reserveringssysteem anwbcamping.nl en in de app ANWB Camping. De campings die meedoen met het kortingsprogramma van Camping Key Europe en campings die zijn te boeken via anwbcamping.nl worden frequenter bezocht om de informatie zo actueel mogelijk te houden.”

De woordvoerster van de ANWB benadrukt, dat deze organisatie onafhankelijke campinginspecties verricht. ”Het resultaat van campinginspecties van grotere campings (60 plaatsen of meer) wordt uitgedrukt in halve en hele sterren. Vijf  sterren is het maximum.”

Campings verdienen sterren met voorzieningen als sanitair, terrein, eten en drinken, recreatieprogramma’s en zwemmogelijkheden. Zo kan de kampeerder kijken wat voor hem belangrijk is. ”Een drie-sterrencamping met goed sanitair en een mooi terrein is voor veel kampeerders al een uitstekende keuze als zij geen animatie, een glijbanencomplex en dergelijke nodig hebben.”

 ♥ Laat het vermogen om van jezelf te houden nooit afhangen van andermans vermogen om van jou te houden. (Paul Ferrini) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *