Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe wil dat deze provincie over drie jaar weer de nummer 1-fietsprovincie is van Nederland. Om dat allemaal te realiseren, komt een bedrag van 6.750.000 euro beschikbaar.

Doel is om in ieder geval meer bestedingen en werkgelegenheid te creëren en ‘fietsmobiliteit’ te stimuleren. In de ogen van de Drentse bestuurders levert fietsen op toeristisch-recreatief gebied een belangrijke bijdrage aan de vrijetijdseconomie van Drenthe.

”De fiets is een belangrijk vervoermiddel naar school en werk en voor het reizen met het OV. Fietsen is bovendien duurzaam en draagt bij aan een goede gezondheid.”

geldHet bedrag van bijna zeven miljoen euro maakt deel uit van een grotere pot waarin 45 miljoen euro is gestopt. Provinciale Staten stelden dat bedrag eind vorig jaar al beschikbaar uit de provinciale reserves voor projecten die een bijdrage leveren aan duurzame werkgelegenheid in Drenthe.

Het geld wordt verder verdeeld  over de aanleg van breedband, de gebiedsontwikkeling van Groningen en Airport Eelde, de Investerings Premie Regeling, Energieneutraal Wonen, Culturele Investeringen, Werken aan de Toekomst van Veenhuizen en de Europese co-financiering.

 ♥ Beoordeel niemand op zijn uiterlijk. Onder een goedkope jas kan zich een rijk hart verschuilen. (Schots spreekwoord) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *