De gemeente Lelystad wil dat de inwoners en forenzen uit de auto stappen en, wanneer ze maximaal 50 kilometer van hun werk wonen, met de elektrische scooter naar hun werk rijden. Ze krijgen daarvoor van de gemeente een subsidie van 750 euro voor de aanschaf van een dergelijk vervoermiddel.

Wethouder Elly van Wageningen van de gemeente Lelystad: ”Door deze subsidieregeling hopen wij dat meer mensen overgaan op de aanschaf van een e-scooter en de overstap maken naar schoon vervoer. Door elektrisch te rijden wordt de CO2-uitstoot beperkt en komen minder schadelijke stoffen in de lucht.”

Volgens de gemeente Lelystad is de e-scooter gemakkelijk te onderhouden en zuinig in gebruik. ”We willen als gemeente graag dat de inwoners en forenzen de auto of benzinebrommer laten staan en in plaats daarvan een e-scooter gebruiken wanneer de afstanden te ver zijn voor een fiets.”

De gemeente Lelystad geeft subsidie op de aanschaf van een e-scooter. ©Lelystad
De gemeente Lelystad geeft subsidie op de aanschaf van een e-scooter. ©Lelystad

”E-scooters zijn stil en vrijwel vrij van uitlaatgassen. Ze maken nauwelijks geluid en stoten geen vervuilende stoffen uit. Bovendien is het rijden op een e-scooter erg goedkoop: een volledig opgeladen accu kost twintig tot veertig cent. En dan kan er zo’n tachtig kilometer mee gereden worden.”

De subsidieregeling werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de provincie Flevoland. Er is in totaal 25.000 euro beschikbaar gesteld voor de subsidie op e-scooters.

♥ Voor mij is elk uur van de dag en van de nacht
een onuitsprekelijk perfect wonder. (Walt Whitman) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *