De voorzijde van het nieuwe entreegebouw ©Keukenhof
De voorzijde van het nieuwe entreegebouw ©Keukenhof

De Keukenhof staat aan de vooravond van een nieuw seizoen; dit jaar vanaf 24 maart tot 16 mei. De toenemende belangstelling uit binnen- en buitenland voor deze attractie vraagt echter om maatregelen teneinde ook in de toekomst alle bezoekers gastvrij te kunnen ontvangen.

Een nieuw entreegebouw met alle bezoekersvoorzieningen moet de ingang naar de mooiste lentetuin ter wereld worden.

Het duurt nog een jaartje voordat dit gebouw helemaal klaar is, maar er wordt ook druk gewerkt aan een parkeerterrein voor 4500 auto’s en 1000 touringcars. Komend voorjaar neemt de Keukenhof het parkeerterrein in gebruik. ”En dat heeft dit seizoen al een gunstig effect op de verkeersafhandeling rondom het park”, zegt een woordvoerster van de Keukenhof.

Er kan binnenkort weer met volle teugen worden genoten van de bloemenpracht. @Keukenhof
Er kan binnenkort weer met volle teugen worden genoten van de bloemenpracht. ©Keukenhof

”Het transparante entreegebouw functioneert als een toegangspoort met veel bezoekersfaciliteiten, ruimte en groen. Het markant opengewerkte dak is een indrukwekkende diagonale houten constructie met brede overspanning om ruimte te bieden aan een groot aantal bezoekers. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, baksteen en koper sluit het gebouw naadloos aan op de omgeving.”

Het gebouw, deels twee laags, wordt 100 bij 30 meter. Het nieuwe visitekaartje van Keukenhof biedt op de begane grond alle bezoekersfaciliteiten zoals informatiebalie, kassa,  restaurant, souvenirshop en toiletvoorzieningen. De houtconstructie – en dan vooral die van het dak met een overspanning tot 25 meter – speelt een beeldbepalende rol.

♥ Wie ook waarde hecht aan kiezels wordt overal waar hij gaat door schatten omringd. (Pär Lagerkwist) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *