Een meerderheid van de ANWB-leden wil geen permanente en grootschalige bebouwing in de duinen. Dat blijkt uit een onderzoek, dat de ANWB afgelopen dagen onder haar leden hield.

Maar liefst 79,8 procent van de leden vindt nieuwe woonwijken in de kustgebieden niet acceptabel en 66,6 procent is het niet eens met plannen voor nieuwe hotels in de duinen.

duinenOpvallend is, dat de leden van de ANWB voorstander zijn van meer ruimte voor strandpaviljoens (horeca) op het strand, die het hele jaar open zijn. Zo´n 57,5 procent vindt dat acceptabel. Ook vinden leden de ontwikkeling van vakantieparken in de gebieden achter de dijken wel acceptabel (46,2 procent). Ongeveer driekwart vindt nieuwe vakantieparken in de duinen niet acceptabel.

De ANWB voerde het onderzoek uit omdat een debat is ontstaan over het voorstel van minister Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) om het algemene verbod op bouwen in de kustgebieden los te laten.

Update 21-01-2016: Naar aanleiding van alle reacties, zowel in als buiten de Tweede Kamer, heeft de minister besloten om haar plannen voorlopig in de ijskast te zetten.  

♥ Een uur is soms lang. Een jaar is zo voorbij. (Bond Zonder Naam) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *