De gemeente Amsterdam wil het aantal laadpalen de komende jaren fors uitbreiden. Het is de bedoeling dat in 2018 vierduizend openbare oplaadpunten in Amsterdam staan

De stroom die de oplaadpunten leveren, wordt opgewekt door Windpoort; dit is een windmolenpark in het Westelijk Havengebied. Ook begint nog dit jaar een proef met het koppelen van de laadsnelheid aan de actuele hoeveelheid opgewekte windenergie. Het onderhoud aan het netwerk wordt uitgevoerd met elektrische voertuigen.

indexBehalve duurzaam opgewekte energie spelen ook technische innovaties, zoals ‘slim’ laden, de komende jaren een belangrijke rol in de aanleg van het oplaadnetwerk. ”Met slim laden wordt de vraag naar energie van ‘elektrische rijders’ en de beschikbare energie op elkaar afgestemd door het laadnetwerk. En dat scheelt weer in energiegebruik en kosten”, laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weten.

De uitbreiding van het netwerk wordt uitgevoerd door de combinatie Nuon-Heijmans. Met deze aanbesteding denkt de gemeente Amsterdam een flinke stap te zetten om een belangrijke doelstelling uit de Agenda Duurzaam Amsterdam, namelijk de koppeling van duurzame energie aan het oplaadnetwerk voor elektrische auto’s, te behalen.

Door de verzoeken van elektrische rijders voor oplaadpunten te combineren met gebruiksgegevens van de laadpalen, weet de stad precies waar het netwerk moet worden uitgebreid en kan de vraag worden voorspeld.

De gemeente Amsterdam geeft aan, dat ze met dit nieuwe contract internationaal voorop loopt op het gebied van elektrische mobiliteit. ”De afgelopen vijf jaar zijn zo’n 1500 openbare oplaadpunten geplaatst waarop maandelijks inmiddels meer dan twee miljoen schone kilometers worden geladen in meer dan 30.000 laadbeurten.

♥ Tussen nu en morgen ligt nog een hele tijd. (Johann Wolfgang von Goethe) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *