Radio Amathusia is trots en verheugd, dat ze haar financiële zaken per 1 januari 2016 heeft kunnen onderbrengen bij een bank met dezelfde ‘missie’ als de community-omroep: de ASN Bank. (https://www.asnbank.nl/algemeen/over-de-asn-bank.html), ‘voor de wereld van morgen.’

Achter de schermen is er geruime tijd aan gewerkt om tot een verantwoorde keus te komen. En dat is nu dus gelukt.
De ASN Bank houdt zich eveneens nadrukkelijk bezig met een aantal duurzame thema’s, zoals duurzame energie, natuur en milieu; eerlijke handel, mode en voeding; kinderrechten en onderwijs; Veiligheid en sociale cohesie; Zorg en Welzijn.
De missie van de ASN Bank is dus ook, in het kort, het verduurzamen van de samenleving.

Hoewel Radio Amathusia een heel kleinschalige omroep is, zijn er natuurlijk wel allerlei zaken die geregeld moeten worden (en geld kosten), zoals onder meer de huur van de zender in Duitsland, het onderhoud van de website, auteursrechten, licentie-kosten en toezichtskosten van het Commissariaat voor de Media, om er zo maar een paar te noemen.logo radio Amathusia-01

Ook heeft Radio Amathusia plannen voor een uitbreiding van haar ‘missie.’ Zo kreeg de omroep onder meer aanbiedingen om, eventueel als experiment, gebruik te maken van enkele andere zenders in de wereld voor een specifieke doelgroep en/of werelddeel. Niet alleen analoog, maar ook digitaal: DRM.

Radio Amathusia heeft tevens de eerste stappen gezet om eventueel vanaf eind 2017 gebruik te maken van een zogenaamde LPAM-frequentie op de Middengolf.

Kortom, plannen genoeg die echter een gezonde, financiële basis moeten hebben. In het verlengde daarvan komen er steeds meer reacties van mensen, die vinden dat Radio Amathusia een mooi project is en dat ze dat graag financieel willen ondersteunen met een kleine bijdrage.

Tot dusverre was dat wat lastig omdat veel kosten werden betaald volgens het bekende ‘vestzak-broekzaksysteem’; per 1 januari 2016 is dat anders en vooral transparanter.

Het IBAN luidt als volgt: NL17 ASNB 0707 5194 38 .

♥ Met ‘ik kan het niet’ is nooit wat bereikt. Met ‘ik probeer het’ zijn wonderen volbracht. (George P. Burnham) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *