Alle regionale omroepen in Nederland konden tot en met 10 december hun beste producties inzenden voor de NL-Awards. Deze onderscheidingen worden op 16 maart uitgereikt.

Inmiddels is ook de samenstelling van de jury bekend. Zoals gebruikelijk gaat het om een select gezelschap van professionals uit de wereld van omroep en media. De jury staat evenals vorig jaar onder voorzitterschap van Kees Toering (mediaprofessional, voormalig zendermanager NPO Radio 2 en Radio 5 Nostalgia en programmamaker bij RTV Noord). De nominaties voor de NL-Awards 2015 worden begin maart bekendgemaakt.

De jury voor de NL-Awards kent dit jaar zes nieuwe leden: Dennis van Ommeren (winnaar Gouden NL-Award, RTV Utrecht), Gerson Veenstra (eindredacteur Online RTL Nieuws), John Appel (documentairemaker), Willem Alkema (programmamaker, presentator), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) en Tom van ’t Einde (verslaggever Een Vandaag).

Terugkerende juryleden zijn Heidi Wulfsen (chef binnenlandredactie NOS), Piet Bakker (Lector Massamedia en Digitalisering Hogeschool Utrecht), Arnold Wielenga (voormalig adjunct directeur/hoofdredacteur RTV Noord) en Oscar van der Kroon (eindredacteur Documentaires NTR). Jenny Booms is de secretaris van de jury.

roosDe NL-Awards zijn een initiatief van de Stichting ROOS, de koepelorganisatie van de Nederlandse regionale publieke omroepen. De uitreiking gebeurt tijdens de jaarlijkse ROOS-dagen; dit is het congres voor regionale programmamakers op 16 en 17 maart in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo.

Er konden deze keer programma’s worden ingezonden in de categorieën ‘Eigen Nieuws’, ‘Innovatieve Verslaggeving’, ‘Duiding’, ‘Beste TV-programma’, ‘Beste Radioprogramma’, ‘Documentaire’ en ‘Vernieuwend’. Alle inzendingen dingen tevens mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL-Award waaraan een geldprijs van  2500 euro is verbonden. Meer informatie is te vinden op www.nlawards.nl.

♥ Dankbaarheid is niet alleen de grootste der deugden, maar ook de ouder van alle andere deugden. (Cicero) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *