De provincie Friesland is weer op zoek naar initiatiefrijke inwoners met goede ideeën; daarom stelt ze ook in 2016 geld beschikbaar voor het zogenaamde Iepen Mienskipsfûns.

Met dit geld kunnen de inwoners weer mooie ideeën in de praktijk brengen in hun wijk, dorp, regio of op hun eiland.  Deze initiatieven moeten wel de leefbaarheid in de provincie vergroten. Het gaat dus vooral om projecten die ervoor zorgen dat de inwoners prettig kunnen wonen en leven in hun directe omgeving.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om projecten op het gebied van duurzame energie, landschap, culturele activiteiten, sociale innovatie, krimp, zorg, vervoer en bereikbaarheid. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de ideeën samen met anderen worden uitgevoerd.

Elske de Wall legt het in deze video nog eens uit:

♥ Zou het kind dat je eens was, geïnspireerd geraakt zijn door de volwassene die je nu bent? (Nic Askew)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *