Voor veel kinderen is het de gewoonste zaak van de wereld: vanaf de nationale intocht van Sint-Nicolaas en zijn Pieten zetten ze hun schoentje bij de schoorsteen, als die er is, zingen een liedje en als de Sint toevallig ’s nachts langs komt, vinden ze wat in hun schoen.

Voor een groot aantal kinderen is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom is Marketing Drenthe met het initiatief gekomen om wat extra’s te doen voor de kinderen die geen cadeautjes krijgen. Woensdag 2 december draait het vooral om het motto ‘Dagje Sinterklaas.’ Die dag staat helemaal in het teken van ‘geven en delen’ oftewel een dag waarop we met z’n allen één grote familie zijn en iedereen meedeelt in het plezier.

Bij Dagje Sinterklaas gaat het om kinderen die andere kinderen verrassen. Speelgoed geven waar ze zelf niet meer mee spelen of waar ze te oud voor zijn. Belangrijk is dat andere kinderen dat speelgoed nog kunnen gebruiken.pakjes

Kinderen die mee willen doen, kunnen hun cadeaus woensdagmiddag 2 december tussen 14.00 en 16.00 uur inleveren bij de gemeentehuizen in Drenthe. Een uitzondering is de gemeente Hoogeveen; daar kan het speelgoed worden afgegeven in De Tamboer. Ook veel bedrijven en scholen haken op de actie in met als doel zoveel mogelijk kinderen het plezier van Sinterklaas te gunnen.

De cadeaus die worden ingezameld tijdens Dagje Sinterklaas, worden door de koepel Voedselbanken Drenthe opgehaald. Deze instantie verspreidt alle presentjes onder de kinderen die het verdienen.

Meer informatie is te vinden op de site van Dagje Sinterklaas. Bovendien vertelde Bianca Nagengast, coördinator/woordvoerder van Marketing Drenthe, er uitgebreid over in het programma Anouk in de Middag bij Radio Drenthe. (Bron: RTV Drenthe)

 ♥ Het is zwakheid om aan je ellende toe te geven, maar het is dwaasheid om haar in stand te houden. (Michel De Montaigne) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *