Radio Drenthe zendt vier keer per jaar op de zondagmorgen, tussen 10.00 en 11.00 uur, een Drentstalige kerkdienst uit. Elke dienst komt vanuit een andere kerk in de provincie en ook de voorgangers wisselen steeds. Zondag 15 november is de laatste dienst van dit jaar; deze komt vanuit de Koepelkerk in Smilde. De liturgie is hier alvast te lezen.

De Drentstalige kerkdienst is een initiatief van de Warkgroep Drentstaolige Karkdiensten van het Huus van de Taol. En deze zelfde werkgroep heeft net een flinke klus achter de rug: de vertaling van het bijbelboek Genesis in het Drents. De werkgroep heeft een vertaling gemaakt in begrijpelijk Drents waarbij zoveel mogelijk recht is gedaan aan de Hebreeuwse grondtekst. De vertaalde Genesis wordt zondag in Smilde gepresenteerd tijdens de Drentstalige kerkdienst.

Meer informatie over de vertaling, en de voorgeschiedenis daarvan, is te lezen op de site van RTV Drenthe. De Drentstalige kerkdienst is live te volgen via Radio Drenthe, onder andere op de frequenties 90.8 en 99.3 Mhz; de laatste frequentie speciaal voor de luisteraars in Zuidoost-Drenthe. Als gevolg van deze live uitzending begint het programma Pollings Passie, van Jans Polling, een uur later.

♥ Zij die dansten werden voor gek aangezien door hen die de muziek niet konden horen. (Friedrich Nietzsche) Bron: dagelijksegedachte.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *