Zaterdag heb ik een bezoek gebracht aan Theater De Meenthe in Steenwijk; niet voor de een of andere voorstelling in de avonduren zoals je die ook in andere theaters hebt, maar deze keer een wel heel bijzondere presentatie van blaaskapellen onder de titel ‘Fest der Blasmusik’.

Niet minder dan achttien blaaskapellen uit vele hoeken van Nederland zetten op vier verschillende podia hun beste beentje voor; geen concours, nee, gewoon een mooi muziekfestijn waar de bezoekers in- en uit konden lopen. En ook prima georganiseerd door de directie en de medewerkers van De Meenthe, in samenwerking met muziekorganisatie KNMO

Klapper van dit ‘Fest der Blasmusik’ was het avondoptreden van Herman Engelbertinck und Seine Egerländer Musikanten. En hoewel de naam misschien anders doet vermoeden bestaat dit orkest hoofdzakelijk uit Nederlandse musici die in veel andere kapellen hun sporen hebben verdiend.

RTV Oost besteedde enkele jaren geleden uitgebreid aandacht aan dit orkest en een deel van de uitzending kun je terug kijken via deze site van RTV Oost met bovendien aanvullende informatie.

En dit filmpje dateert van 2008 met de soliste Daniëlle Elsinghorst en haar vertolking van de Bayrische Polka.

Overigens, voor de liefhebbers, dankzij het succes van dit eerste ‘Fest der Blasmusik’ is besloten om dit ook in 2016 weer te doen: op zaterdag 5 november, ook weer in De Meenthe in Steenwijk. Gewoon alvast noteren in de agenda dus…..

♥ Humor behoort tot de standaarduitrusting op jouw tocht door de wildernis van het leven. (Olaf Hoenson) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *