Het communicatiesysteem C2000 dat enkele jaren geleden werd ingevoerd voor de diverse hulpdiensten met de bedoeling de onderlinge communicatie te verbeteren, blijkt een ramp te zijn bij rampen. Hulpdiensten kunnen onderling geen contact krijgen en vooral niet met de centrale.

Vooral in gevaarlijke situaties, wanneer het leven van de hulpverleners en anderen in gevaar dreigt te komen, laat het systeem het afweten. Ook de zendmasten, zoals er eentje staat op het industrieterrein in Gieten, hebben vaak te weinig capaciteit, blijkt uit onderzoek.

Niet alleen het systeem zelf,  maar ook de invoering van C2000 riep al veel vragen op, onder andere bij journalisten. Zij kunnen zij niet meer het berichtenverkeer meeluisteren en er is geen controle meer op het doen en laten van onder andere de politie.

Het tv-programma Zembla legde beslag op het rapport over het falen van C2000. Vanavond een uitvoerige reportage.

♥Geluk is een goede buur, die naast ons komt wonen. (Pieter Aertsen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *