Het is een tijdje stil geweest rondom de Groningse zangeres Irene Wilkens; daar was dan ook een goede reden voor. Onlangs  meldde ze enthousiast op haar Facebookpagina: ‘Daar is ze dan: ‘Lutje potje Lotje’, op 11 oktober is onze prachtige dochter Lotte geboren. Een prachtig tevreden meisje met een trotse papa, mama en grote zus.’

Vanmiddag hoorde ik een van haar succesnummers, As Julio gait zingen, toevallig in het radioprogramma Anouk in de Middag op Radio Drenthe; daar hoeft ze weinig voor te doen, maar Irene is wel van plan om zo langzamerhand, naast haar prille moederschap, de draad weer op te pakken.

Zo is ze, samen met haar begeleidingsgroep Sikkom Kult, maandag 28 december te horen bij Radio Westerwolde. In de loop van januari/februari komt er weer een nieuwe single van haar uit en op 20 maart treedt ze op in Theater Vanberesteyn in Veendam. Tussen de bedrijven door doet ze ook nog mee aan de tiende editie van ‘Night of the guitars’ op 2 januari bij Parkzicht, eveneens in Veendam.

Naar aanleiding van haar bericht op Facebook vroeg wel een van de ‘reageerders’ of daaruit geconcludeerd kon worden, dat ik opa was geworden. Het antwoord is eigenlijk heel simpel; we zijn geen familie van elkaar, maar ik vind haar wel een zangeres met een mooie stem. En dat mag ook wel eens gezegd worden. Wel zijn de Friese zanger Piter Wilkens en ondergetekende ooit tot de conclusie gekomen dat we heel in de verte mogelijk ‘iets met elkaar hebben’, maar dat moet dan wel een heel klein takje aan een grote familieboom zijn.

En als je meer wilt weten over Irene, dan kun je haar onder andere vinden op deze site.

Je hoort hier in ieder geval het nummer ‘As Julio gait zingen’, geschreven door Bert Hadders.

 ♥ Een van de voordeeltjes van het van jezelf houden, is dat je jezelf er goed door voelt. (Louise Hay) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *