“Ik heb nergens spijt van”, zegt Rutger van Santen, tot 1 augustus parlementair verslaggever van Radio Nederland Wereldomroep. Hij noemde de PVV in 2007 een ‘boevenbende’ en Geert Wilders een ‘leugenaar en een racist’. Naar aanleiding van deze uitspraken werd Van Santen vorig jaar door de Wereldomroep geschorst.

Sinds 1 augustus is hij niet meer in dienst van de Wereldomroep. Dat is jammer; de parlementair verslaggever wist altijd klip en klaar te vertellen hoe de hazen liepen in Den Haag en was  ook vaak te horen op Radio 2.

Van Santen vindt dat hij niets kwaads heeft gedaan en alleen maar zijn journalistieke taak heeft vervuld,  zo vertelde hij nog eens in het Radio 1-programma Dit Is De Dag.

Update: Inmiddels denkt Rutger van Santen dat hij is geslachtofferd door de Wereldomroep vanwege de geldstroom uit Den Haag.   Meer op Villamedia magazine.

♥ Een gevoelig mens is niet per definitie hartelijk. (Alain, Frans filosoof; 1868-1951)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *