Gasselte en omgeving staat bekend om de vele bossen. Onder de rook van dit dorp ligt ook het zogenaamde Boomkroonpad: vanuit grote hoogte neerkijken op de toppen van de bomen. Voor veel mensen een ware belevenis; voor anderen een nachtmerrie omdat volgens hen een dergelijke attractie niet thuis hoort midden in de natuur.

Met name voor de eerste groep heeft Staatsbosbeheer in oktober diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen op zondagen gratis het Boomkroonpad bezoeken. Deze activiteit maakt deel uit van`Oktobermaand-Drenthemaand.’

boomkroonpad_006a
Samen gezellig `de boom in.’ © Bert Koning

Het doel van `Oktobermaand Kindermaand’ is kinderen binnen en buiten Drenthe én hun (groot-)ouders kennis te laten maken met kunst, cultuur en natuur in Drenthe. ,,Een mooie gelegenheid dus om met het hele gezin een dagje erop uit te gaan. Bij het Boomkroonpad kan iedereen zich met gemak een dagdeel vermaken”, geeft Staatsbosbeheer in een toelichting aan.

♥ ,,Om het geluk in de liefde te leren kennen, moet u zonder blind te zijn de ogen weten te sluiten.’‘ (Marcel Achard, Frans schrijver, 1899-1974.)

,,De gratis kaartjes zijn af te halen in het informatiecentrum. Bovendien krijgen de kinderen een gratis speurtocht aangeboden waarmee ze allerlei dingen over de natuur en het Boomkroonpad ontdekken. Vervolgens kan er uitgebreid gespeeld worden in het Lorkenspeelbos of kan men samen met de kinderen een van de gemarkeerde wandelroutes door het bos lopen. Bij  Paviljoen De Woudstee wordt voor de inwendige mens gezorgd.”

Op 25 oktober kunnen kinderen ook gratis meelopen met het verhaal van de Tijdgeest; een spannend verhaal dat midden in het bos verteld wordt!

De actie bij het Boomkroonpad geldt op de zondagen 4, 11, 18 en 25 oktober. Meer informatie is ook te lezen op de site van het Boomkroonpad . De attractie staat aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen.

I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *