donner-01
Minister Donner: al dat gedonder over mijn plannen …

Een simpel grafiekje van het Centraal Bureau voor de Statistiek zorgde ervoor dat de plannen van minister Donner om de AOW-leeftijd te verhogen, onderuit werden gehaald. Of de minister ervan onder de indruk is, is zeer de vraag. Een ding is zeker:  de conclusie van het CBS past eigenlijk niet in het straatje van de heer Donner.

Kort samengevat zit het zo: Er zijn de afgelopen jaren veel meer banen gekomen; de kortere werkweek en de deeltijdbanen zorgen ervoor dat we eigenlijk weinig uren meer maken dan zestig jaar geleden. Daar staat tegenover dat we wel heel veel rijker en welvarender zijn geworden, met dank aan de arbeidsproductiviteit.

Kijk voor een uitgebreide uitleg op de  WereldExpat nieuwsbrief van de Wereldomroep.

,,Mensen die gelukkig zijn, verlangen naar nog meer geluk. Het is hun ongeluk.” (Georges van Acker, Vlaams dichter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *