Radio Bloemendaal, opgericht in 1924, bestaat al meer dan negentig jaar; ze meldt daarom trots dat ze met deze leeftijd de oudste omroep van Nederland is. Het jubileum wordt zondag 14 juni  gevierd in de onlangs geheel gerenoveerde historische Dorpskerk in Bloemendaal.

radio bloemendaalDe festiviteiten beginnen om 10.00 uur met een speciale kerkdienst onder leiding van de vaste predikanten Ad van Nieuwpoort en Aart Mak. Om 11.45 uur gaat Aart Mak in gesprek met enkele gasten onder andere christen-historicus prof. James Kennedy. Het thema is: ”Het verleden van de radio en de veranderingen in het geestelijk landschap”.

Om 13.00 uur presenteert de lokale geschiedkundige Daan Molenaar een programma met fragmenten en hoogtepunten uit de 90-jarige geschiedenis van Radio Bloemendaal onder de titel: ”Vroeger, wat ooit te beluisteren was op onze zender”. Om 16.00 uur begint het live-programma Areopagus, dat gepresenteerd wordt door Ad van Nieuwpoort en Job de Haan (ex-IKON) over ”De toekomst van de kerk en Radio Bloemendaal”.

Zij gaan het gesprek aan met Claartje Kruijff (Dominicuskerk, Amsterdam), de Amsterdamse Zuidas-predikant Ruben van Zwieten en Brandpunt- journalist Wilfred Scholten. Tussen de programma’s door wordt de gloednieuwe radiostudio in de Dorpskerk officieel in gebruik genomen en geopend door een oudgediende van Radio Bloemendaal, de heer Schreuder Goedheijt sr. Bij de festiviteiten in de Dorpskerk aan het Kerkplein in Bloemendaal zijn geïnteresseerden van harte welkom.

Radio Bloemendaal zendt iedere zondag tussen 9.00 en 21.00 uur uit: twee live kerkdiensten, in de morgen en in de avond. Daar tussendoor zijn er programma’s over onder andere orgel- en gospelmuziek, gedichten, religie en samenleving. Verder zendt Radio Bloemendaal iedere dinsdag een dienst uit van de Alle-Dag-Kerk, opgenomen in de Engels Hervormde Kerk aan het Begijnhof in Amsterdam.

Radio Bloemendaal is iedere zondag live te beluisteren via de middengolf op 1116 kHz. Bovendien is zij op internet te vinden via www.radiobloemendaal.nl;  op deze site zijn alle programma’s terug te luisteren.

Radio Bloemendaal draait volledig op zo’n vijftig vrijwilligers, is geheel afhankelijk van giften en krijgt geen subsidie.

♥ Eén aanraking kan meer betekenen dan duizend woorden. (Paul van den Bergh)Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *