De kerkklok van het Witte Kerkje in Gasselte luidde sinds 1 november elke zaterdagmorgen het ‘stiltemomentje’ in bij Radio Amathusia; vast onderdeel was het zogenaamde nadenkertje van Ieke Andree in een productie van Trans World Radio.

De laatste zaterdag van de maand deed Radio Amathusia iedere keer ook iets extra’s voor de Duitstalige luisteraars met een bijdrage van Noor van Haaften, eveneens geproduceerd door Trans World Radio. Haar bijdrage vanmorgen had als thema ‘Immer gespannt auf das was Gott vor hat’, terwijl Ieke Andree alvast vooruit blikte naar volgende week vrijdag: Goede Vrijdag.

En omdat het vanmorgen een bijzondere uitzending was, laat ik dat gedeelte nog even horen:

 

Hoewel Radio Amathusia elke zaterdag slechts een half uurtje in de lucht was, op 6005 kHz van 11.30 tot 12.00 uur, kwamen er vele mailtjes binnen van luisteraars; niet alleen uit Nederland, maar ook uit onder meer Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg en Italië. De uitzendingen waren vooral bedoeld als experiment en ik kan zeggen dat het experiment geslaagd genoemd kan worden. Meer dan dat….

Met het ingaan van de zomertijd en de zomerprogrammering van de (internationale) omroepen, houdt Radio Amathusia even ‘radiostilte’. Voorlopig dus geen Radio Amathusia; het is nog niet bekend of en wanneer de omroep (in de vorm van een soort community) met veel nieuwtjes over een duurzame wereld weer in de lucht komt. De besprekingen hierover beginnen binnenkort.

Het zal in ieder geval op een ander tijdstip zijn, want een groot deel van de morgenuitzendingen op zaterdag wordt nu op de 6005 kHz ingenomen door Radio Mi Amigo. Alle luisteraars dus (voorlopig) hartelijk bedankt voor het luisteren en de vele reacties en wellicht tot horens…

Maar blijf vooral luisteren op bijvoorbeeld de 6005 kHz en de overige frequenties van shortwaveservice.com . Als leidraad hierbij alvast het nieuwe schema; let wel: de tijden zijn in UTC, voor de Nederlandse tijd moet je er twee uurtjes bij optellen.

♥ Geef je leven vorm gelijk je een kunstwerk maakt. (Friedrich Nietzsche) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *