De kantonrechters voerden op 1 januari dit jaar eenzijdig een nieuwe kantonrechtersformule in, die voor werknemers nadelig uitpakt. De formule is van toepassing op werknemers die ontslag krijgen. Soms lukt het de vakbonden om, in hun onderhandelingen met werkgevers over een sociaal plan, de oude formule af te spreken, maar dat geldt niet voor alle werknemers. Zij moeten een flinke veer laten.

De nieuwe kantonrechtersformule is al voor de invoering fel bekritiseerd: vooral nu we midden in een crisis zitten zouden de werknemers nog meer moeten bloeden. De advocaat-generaal bij de Hoge Raad vindt dat de nieuwe kantonrechtersformule een┬á `vergissing’ is. Deze is van oordeel dat de ontslagvergoedingen gewoon weer vastgesteld moeten worden in overeenstemming met de formule zoals die officieel voor 1 januari 2009 gold.

Hoe het precies zit, lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *