Gemeenten mogen voor duurzame innovatieve projecten afwijken van wet- en regelgeving. De ministerraad is akkoord gegaan met de tiende tranche van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (Chw). Daardoor kunnen onder andere braakliggende terreinen weer levendig worden dankzij soepele regels.
Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu zegt, dat het nu al ‘fantastisch is om te zien dat vele gemeenten, bewoners en bedrijven inmiddels werken in de geest van de Omgevingswet.’
,,Er wordt steeds meer gezocht naar innovatieve en duurzame samenwerkingen op lokaal niveau. Op deze manier kunnen we Nederland nog mooier maken.”
Het besluit gaat nu naar de Tweede Kamer voor een reactie, de zogeheten ‘voorhangprocedure’. Daarna volgt advisering door de Raad van State. Het besluit is een uitwerking van de Crisis- en herstelwet, die dateert van maart 2010.
De wet biedt de mogelijkheid anders om te gaan met regelgeving en besluitvorming te versnellen vanwege de economische crisis. Ook bevat de wet experimentele bepalingen voor gebiedsontwikkeling, innovatie en duurzaamheid. Hierdoor kan in moeilijke tijden de economische structuur van Nederland worden versterkt.
Voorbeelden van initiatieven zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.
♥ Emoties hebben hun wortels in het onderbewuste en manifesteren zich in het lichaam. (Irene Claremont de Castillejo) Bron: dagelijksegedachte.net