Milieudefensie voert al jaren actie voor meer gezonde lucht; dat betekent onder meer vieze diesels de stad uit en scooters van het fietspad. De minister wil het mogelijk maken voor gemeenten om scooters naar de rijbaan te sturen; dat heeft dan als voordeel dat fietsers beschermd worden tegen de zeer ongezonde uitlaatgassen.

Soms stoten scooters namelijk tot wel duizenden keren meer fijnstof uit dan bestelbusjes. De Tweede Kamer is er echter nog niet van overtuigd. Daarom is Milieudefensie een petitie-actie begonnen.

fijnstof+brommer+uitlaat,,Luchtvervuiling is op dit moment nummer 2 op de lijst van vermijdbare doodsoorzaken in Nederland. Bovendien heb je door het inademen van vervuilde lucht meer kans op ernstige ziektes zoals longaandoeningen, kanker en hart- en vaatziekten. Kinderen en oudere mensen zijn extra kwetsbaar”, legt Vroege Vogels op haar website uit.

Er moet dus meer gezonde lucht in Nederland komen. ,,Met maatregelen voor schoner en minder verkeer is dat zeker mogelijk. Die maatregelen hebben direct effect op de lucht waarin wij in leven. Ze zorgen voor minder uitstoot van roet, de gevaarlijkste stof in de uitlaatgassen.” Teken daarom ook de petitie voor gezonde lucht.

♥ Alles komt tot ons wat voor ons bestemd is wanneer we de mogelijkheid creëren om het te ontvangen. Rabindrath Tagore) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *