Hoewel carnaval vooral een feest is voor de zuiderburen, kan men er ook in Drenthe wel wat van. Zo is in Gasselte de erg actieve carnavalsvereniging ’t Meul’ndobbegie die elk jaar wel een stunt weet te bedenken, en in Barger-Compascuum zet ’t Stiekelzwien de hele regio op de kop. 

De regionale omroep van Drenthe is er maandagmiddag bij voor een live-uitzending van de carnavalsoptocht Rosenmontag. Judith Regendorp doet samen met Aad Sijtsma, voorzitter van carnavalsvereniging ’t Stiekelzwien, verslag van de optocht en wel van 14.00 tot 16.00 uur via TV Drenthe.

Tientallen praalwagens rijden maandag door Barger-Compascuum. (Bron: RTV Drenthe)
Tientallen praalwagens rijden maandag door Barger-Compascuum. (Bron: RTV Drenthe)

Verslaggever Frits Emmelkamp is maandagmorgen vanaf 08.00 uur voor Radio Drenthe ‘onderweg’ in ‘Stiekelstad’ om verslag te doen van de laatste voorbereidingen. Ik heb me ooit laten vertellen dat vele tientallen vrijwilligers al bijna een jaar van tevoren bezig zijn met het uitwerken van alle plannen en het maken van de wagens.

Radio Drenthe is te ontvangen via 90.8 MHz, maar de luisteraars in Zuidoost-Drenthe kunnen misschien beter afstemmen op de steunzender 99.3 MHz, die in de omgeving van Barger-Compascuum zorgt voor een net iets betere ontvangst, zo was enkele jaren geleden nog te horen in een speciaal spotje van Radio Drenthe.

De optocht in Barger-Compascuum bestaat uit meer dan negentig praalwagens en vijftien loopgroepen. Behalve wagens uit het dorp zelf, zijn er ook carnavalswagens uit de omliggende dorpen en uit Duitsland te bewonderen.

En dinsdag is het allemaal weer voorbij, maar ik denk dat veel inwoners dan vinden dat de vogeltjes toch wel erg vroeg zingen…., zoals Toon Hermans ooit op de plaat vastlegde….

 ♥Talent bepaalt wat je kunt bereiken, inzet of je het bereikt. (Lou Holtz) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *