De gemeente Aa en Hunze heeft ook een eigen lokale omroep. Nederland telt op dit moment ruim vierhonderd gemeenten en meer dan driehonderd hebben zo’n lokale omroep. Ze zijn niet alleen te ontvangen op de FM-band, maar sinds kort ook, via een nieuwe zoekfunctie, op de website onlineluisteren.nl .

In het zoekveld kan een plaatsnaam worden ingevuld en de geografische database zoekt vervolgens in een straal van 10 kilometer de lokale radio-omroep in deze plaats en omgeving. Met één druk op de knop kan de lokale radio omroep vervolgens worden beluisterd. De vernieuwde zoekfunctie houdt ook rekening met regionale en provinciale radio-omroepen.

In de gemeente Aa en Hunze is trouwens op de FM-band niet alleen Radio Aa en Hunze goed te ontvangen; ook de lokale omroepen van de buurgemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal komen goed door, hoewel de frequenties wel erg dicht bij elkaar zitten.

De frequenties van de omroepen zijn: Radio Aa en Hunze: 105,6 mHz; Borger-Odoorn: 106 mHz en RTV Stadskanaal: 105,3 mHz.

Lokale omroepen moeten trouwens aan veel wettelijke eisen voldoen; zo is in de Mediawet bijvoorbeeld onder meer vastgelegd dat een gemeente maar een lokale omroep mag hebben.

♥Het leven snelt voorbij aan wie in haast reist. (Sean Russell) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *