Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum voelde zich donderdag weer even als een vis in het water. Hij mocht in ‘zijn’, prachtige, raadhuis (een ontwerp van Dudok) gastheer zijn voor de huldigingsbijeenkomst van de Journalist van het jaar 2012: Hans Jaap Melissen.

De oud-hoofdredacteur van de Volkskrant was weer ‘journalist met de journalisten’ in de Mediastad van Nederland en had daarom de ambtsketen maar even in de kluis laten liggen. ,,En Hilversum blijft ook de komende decennia Mediastad van Nederland, hoewel enkele omroepen denken dat ze naar Amsterdam moeten gaan”, oordeelde de eerste burger van Hilversum.

Hans Jaap Melissen was tot begin vorig jaar verbonden aan Radio Nederland Wereldomroep, vooral als verslaggever van rampen en ander onheil en onrecht; de Wereldomroep werd echter vorig jaar ‘ook zelf een rampgebied’, door een forse reorganisatie; de soms wel erg letterlijke oorlogsverslaggeving van Hans Jaap komt nu via andere media tot ons.

De journalist ontving in ieder geval de prijs, uitgereikt door Wouter Kurpershoek, voor de uitstekende wijze waarop hij de Arabische Lente verslaat. Het initiatief voor de prijs is afkomstig van Villamedia, het vakblad over journalistiek. Tevens werden donderdag de scriptieprijzen van Villamedia uitgereikt aan Jelmer Mommers en Arjan de Jongh.

Kijk voor het verslag op dit filmpje van de gemeente Hilversum, gemaakt door RTi Hilversum.

De druk bezochte bijeenkomst zorgde er ook voor dat veel oud-collega’s even lekker konden bijpraten. ,,Het lijkt wel een reűnie”, hoorde ik de oud-directeur van de Wereldomroep, Jan Hoek, zeggen tegen Peter Veenendaal, voormalig hoofd Nederlandse afdeling bij RNW, toen ik naar de hapjes en de drankjes schuivelde.

Ze waren niet de enigen die tot voor kort nog hun brood verdienden aan de Witte Kruislaan. Voor een aantal was de bijeenkomst in het Raadhuis aanleiding om nog even na te kletsen in onder andere De Jonge Haan , vooral onder omroepmedewerkers een begrip op horecagebied.

Afgelopen woensdag was Hans Jaap Melissen gast bij Studio Max Live; dit interview is te zien, vanaf de 27ste minuut, via Uitzending Gemist.

Meer over de prijsuitreiking op de site van de gemeente Hilversum en op Villamedia.

♥Wacht niet op de perfecte gelegenheid om te beginnen. Beginnen maakt de gelegenheid perfect. (Alan Cohen) Bron: dagelijksegedachte.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *