Harry Muskee zou vandaag jarig zijn geweest…; als eerbetoon aan de overleden blueszanger en voorman van Cuby and the Blizzards, zou er bovendien op 15 en 16 juni weer een groot bluesweekend worden gehouden in Grolloo. Het feest gaat echter niet door: deze keer Geen Groeten uit Grolloo.

En de organisatoren hadden nog wel de ambitie om een uitgebreid programma neer te zetten met bluesmuzikanten van wereldniveau. Een tweedaags festival met 24 namen van bands en singer-songwriters uit Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland.

Vorig jaar was het festival nog een ode aan Harry Muskee, die er ook nog zelf bij was. Toen al openbaarde zich bij Harry een ernstige ziekte waaraan hij op 26 september overleed.  Het zou dit jaar weer een eerbetoon moeten worden aan de Drentse blueszanger en bovendien: ”Groeten uit Grolloo heeft vorig jaar bewezen, dat Drenthe echt behoefte heeft aan een eigen kwaliteitsmuziekfestival. Dat komt er nu weer”, aldus de enthousiaste initiatiefnemers.

Woensdag 30 mei werd daarom een uitgebreid persbericht de wereld ingestuurd met een overzicht-in-vogelvlucht van de deelnemende artiesten. Een mooi programma met onder andere Mud Morganfield, de oudste zoon van Muddy Waters, en de Engelse formatie Ten Years After.

Nog geen twee dagen later kwam de koude douche: ”In verband met de tegenvallende kaartverkoop gaat het festival niet door. Op dit moment zijn er 700 kaarten verkocht; te weinig voor een solide basis van het festival”,  werd als reden aangegeven.

Jammer, immers met het in gang zetten van de pr-machine op 30 mei, mag je verwachten dat er nog vele honderden kaarten extra zouden verkocht, dankzij de inzet van vele oude en nieuwe media die ongetwijfeld op diverse manieren aandacht aan het festival zouden hebben besteed, regionaal en landelijk.

Om vervolgens al na twee dagen, na het rondsturen van het programma, de stekker uit het festival te trekken, vind ik, eerlijk gezegd, wel een beetje kort door de bocht. Wat een eerbetoon aan Harry zou moeten zijn, is nu een grote teleurstelling geworden.

Wanneer Harry er nog bij zou zijn, was het ook niet gebeurd, zo schat ik in: ,,Jongens, de kop d’r veur; het komt wal goed”, zou hij met z’n Drentse doorzettingsvermogen hebben gezegd. En, je kunt de crisis niet overal de schuld van geven. Als Harry zou kunnen horen dat het festival niet doorgaat, zou hij zich teleurgesteld hebben omgedraaid…

Voor de bluesliefhebbers, en vooral van Cuby, blijven echter de herinneringen, in vele vormen, en die gaan niet verloren….

♥Begin elke nieuwe dag als een nieuw leven. (Seneca) Bron: dagelijksegedachte.net

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *