De reorganisatie bij Radio Nederland Wereldomroep, en daarmee het verdwijnen van de Nederlandstalige uitzendingen, heeft ook grote gevolgen voor de vele partnerstations in de hele wereld.

Zij maken nu nog gebruik van diverse programma’s, die opnieuw worden uitgezonden. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de partnerstations kunnen  op een goedkope manier goede programma’s uitzenden en de Wereldomroep zit dicht bij de luisteraars.

Een van deze stations is Echo Radio in Nieuw-Zeeland. Enkele dagen na de 65ste verjaardag van de Wereldomroep had Theo Boekel van Echo Radio een telefonisch interview met de hoofdredacteur van RNW: Rik Rensen, die op dat moment aan het joggen was op de Hilversumse hei.

Waarschijnlijk als ontspanning, maar mogelijk ook om na te denken over zijn toekomst bij de Wereldomroep: enkele dagen na het interview gaf Rensen aan, dat hij er op 1 januari 2013, samen met de adjunct-hoofdredacteur, mee stopt. Luister naar het interview op Echo Radio.

De redactie van de Wereldomroep maakte afgelopen maanden letterlijk een wereldreis langs de vele Nederlanders in het buitenland; verslaggeefster Irina Mak maakte voor het programma Nieuwslijn een item over hetzelfde Echo Radio in Nieuw-Zeeland.

♥Wanneer je de moed hebt de muur van je angst te naderen, verandert deze in een poort. (Paul Ferrini) Bron: Dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *