Het programma Onderweg, tot en met 10 mei op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via Radio Nederland Wereldomroep, is woensdag begonnen met een testuitzending op 6095 kHz, op de korte golf. Dat gebeurde in samenwerking met KBC, die zaterdags en zondags op dezelfde frequentie eveneens met veel succes uitzendt.

Onderweg is sinds 2005 het podium voor en van de Nederlandse chauffeurs en de transportsector. Omdat de Wereldomroep drastisch moet bezuinigen, sneuvelt ook dit populaire radioprogramma. De medewerkers hebben echter besloten om op eigen kracht verder te gaan via een nieuwe radiofrequentie op de korte golf. Ze richtten daarvoor de Stichting Steun Onderweg op.

De testuitzending wordt gebruikt om in kaart te brengen hoe de ontvangst is van deze Duitse zender en welke type antennes en zendvermogens het best gebruikt kunnen worden.

De eerste testuitzending leverde al vele honderden reacties op van luisteraars die over het algemeen erg te spreken waren over de goede ontvangst, soms zelfs in FM-kwaliteit, zo is te lezen op de website van Transportradio . Woensdag 11 april is er weer een testuitzending via 6095 kHz, tussen 12.01 en 13.00 uur Nederlandse tijd.

UPDATE 16/4: De testuitzendingen zijn zo’n succes, dat het programma Transportradio Onderweg van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 april van 12.00 tot 16.oo uur is te horen op 6095 kHz, live vanaf de BedrijfsautoRAI. Op zaterdag 21 april wordt uitgezonden tussen 11.00 en 16.00 uur met ter afsluiting een live concert van de groep Normaal. De reguliere programma’s van KBC Radio komen die dag te vervallen.

♥Als we alle dingen zouden doen waartoe we in staat zijn, dan zouden we letterlijk versteld staan van onszelf. (Thomas Edison) Bron: dagelijksegedachte.net .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *