Trans World Radio, een onafhankelijke internationale radiozendingsorganisatie, nam eind vorig jaar twee krachtige zenders in gebruik op het eiland Guam, in de Stille Oceaan, ten oosten van de Filippijnen. De omroep meldt met enige trots in haar informatiebulletin TWR Antenne, dat de uitzendingen, via de korte golf, ook goed in Nederland zijn te beluisteren.

De radiozendingsorganisatie zendt in meer dan tweehonderd talen en dialecten radioprogramma’s uit. De uitzendingen vanaf Guam zijn vooral bedoeld voor China, Indonesie, Vietnam en Noord-Korea.

,,Een kortegolfsignaal is heel geschikt om over grote afstand radiosignalen uit te zenden. Het signaal vanaf het eiland komt zo sterk door dankzij de specifieke eigenschappen van kortegolfsignalen, dat we inmiddels ook ontvangstrapporten hebben gekregen vanuit onder andere Nederland, Nieuw-Zeeland, India, Zweden, Duitsland, Oostenrijk en Rusland”, legt TWR uit.

♥Alles in het universum bevindt zich in je. Vraag alles aan jezelf. (Djelal-oed-din Roemi) Bron: dagelijksegedachte.net .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *