Radio Aa en Hunze is al enige tijd druk bezig met de ombouw van een internetstation naar een volwaardige lokale omroep. De toestemming van het Commissariaat voor de Media is binnen en binnenkort is de omroep niet alleen via de stream, maar ook op de FM-band en de kabel en vanaf deze week bovendien op de iPhone te beluisteren.

Om te voldoen aan de voorwaarden die het Commissariaat stelt aan een lokale omroep, moet Radio Aa en Hunze een gevarieerde programmering bieden. Een van die eerste nieuwe programma’s is Hoog van de Toren, samengesteld en gepresenteerd door Jeannet Boverhof; ze presenteert dit programma ook al bij Streekradio De Wolden en RTV Assen. Zondagmiddag dus voor het eerst bij Radio Aa en Hunze, tussen 13.00 en 14.00 uur.

In het programma laat Jeannet blaasmuziek uit alle windrichtingen horen, met zondag tevens veel aandacht voor het concert `Toppers van Toen’ dat muziekvereniging Euterpe uit Rolde afgelopen zaterdag gaf in zaal Hofsteenge. De opnamen kwamen tot stand in samenwerking met RTV Assen.

Meer informatie over Hoog van de Toren op de speciale site met dezelfde naam.

Update: 18/3: Helaas, het had zo mooi kunnen zijn, maar het programma Hoog van de Toren was vanmiddag niet te beluisteren bij Radio Aa en Hunze.  Jammer, vooral omdat er opnamen in zaten die vorige week zijn gemaakt van het concert door Euterpe in Rolde, eveneens een deel van de gemeente Aa en Hunze. Luisteraars kregen een herkansing bij RTV Assen, later vanmiddag.

♥Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen. (Erasmus) Bron: dagelijkegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *