Precies vierhonderd jaar geleden benoemde de protestantse geloofsgemeenschap in Gasselte een eigen predikant. Met recht een mijlpaal, vooral nu de ontkerkelijking steeds verder toeneemt en met enige regelmaat de discussies over de kerk en het geloof worden aangewakkerd.

Het ophangen van de canvasdoeken in Gasselte. ©Elske Tamminga

Het jubileum voor de Protestantse Gemeente in Gasselte is in ieder geval reden voor een bescheiden feestje op zondag 5 juni in het bekende Witte Kerkje. Er is dan onder andere een historische kerkdienst. In deze dienst wordt voor de Bijbellezing de oude Statenvertaling gebruikt, worden oude liederen op ouderwetse wijze gezongen en zijn de kerkenraad, de cantorij en de kerkgangers gekleed in kostuums uit de periode 1600 tot en met 1950.

Het jubileum was aanleiding voor het uitgeven van een speciale jubileumuitgave ‘Berichten van de kerk’; vele vrijwilligers werkten eraan mee. Een plaatselijk grafisch bedrijf zorgde voor de druk en de lay-out. Ook de rest van het jaar zijn er diverse activiteiten. Meer informatie op de site van het Witte Kerkje.

♥Wie over elke stap nadenkt, staat zijn hele leven op één been. (Chinees spreekwoord) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *