Een nieuw jaar betekent deze keer in mijn omgeving ook vele veranderingen met het openbaar vervoer. Oorzaak hiervan is onder andere de ingebruikname van een nieuw transferium als knooppunt van de verbindingen tussen Veendam, Groningen, Assen, Emmen en Stadskanaal.

Afgelopen vrijdag zat ik voor het laatst in lijn 28 van Stadskanaal naar Assen; met ingang van het nieuwe schema rijdt deze lijn alleen tot en vanaf het transferium in Gieten. ,,Ik denk dat ik nu in het vervolg maar met de nieuwe snelle, verbinding per  Qliner 302 naar Assen rij”, zo begon mijn gesprek vrijdag met de chauffeur van 28.

De beste man kijkt me enigszins verbaasd aan en antwoordt: ,,Dat kan helemaal niet. Die Qliner rijdt niet naar Assen.” Ik heb hem proberen uit te leggen, dat het toch echt wel kan met ingang van de nieuwe dienstregeling.”

Hij gaf tenslotte als argument, dat de informatievoorziening aan de chauffeurs nog te wensen overlaat. Hopelijk rijden de chauffeurs straks wel in de goede bussen en langs de goede haltes. Anders wordt het een kwestie van `busje komt zo.’

De snelle verbinding tussen Stadskanaal-Assen v.v. wordt dus in ere hersteld. Vroeger was er ook al iets dergelijks: om 08.00 uur kon ik instappen en vervolgens linea-recta naar Assen. Op de zondagmiddag waren er op een goed moment zelfs enkele retourdiensten, maar na enige tijd was ik zo ongeveer de enige passagier. En dat zijn voor de busmaatschappij natuurlijk dure ritjes. Hopelijk gaat het bij vervoersmaatschappij Qbuzz beter.

Nog wel een klein probleempje: de Qliner waarmee ik wil reizen, komt om 07.24 uur aan in Assen; precies op hetzelfde tijdstip vertrekt de trein richting Hoogeveen. Die aansluiting haal ik natuurlijk nooit….. tenzij de trein al vertraging heeft en de Qliner niet vast komt te zitten op de Overcingellaan in Assen. Maar die trein heeft bijna nooit vertraging.

Dat betekent een half uur wachten in de kou, maar gelukkig gaan we langzamerhand weer naar het voorjaar toe…. Hoewel, ieder nadeel heeft z’n voordeel: de 302 stopt voorlopig niet bij de nieuwe halte langs de N33 bij Rolde; die halte is er nog niet vanwege de winter. Dat betekent misschien een minuutje tijdwinst…

♥Vreugde zit niet in de dingen. Het zit in ons. (Richard Wagner) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *