Agentschap Telecom heeft op een rijtje gezet hoe het er voor staat met de ruimte in de ether, oftewel het radiofrequentiespectrum. In ‘De Staat van de Ether’ wordt een uitgebreid overzicht gegeven van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in 2009.

De Staat van de Ether over 2009 is voor het eerst openbaar. Volgens Agentschap Telecom is het belangrijkste doel van dit rapport het weergeven van het feitelijke gebruik van frequenties. Ook de wet- en regelgeving, de toezicht en de naleving komen aan de orde.

In De Staat van de Ether stipt Agentschap Telecom onder meer aan dat de organisatoren van de Wielertour Vuelta, die vorig jaar ook door Drenthe reed, niet beschikten over de juiste vergunningen voor het onderlinge radioverkeer. Verder werden onder meer klachten behandeld over storing door plasmaschermen.

Meer over De Staat van de Ether is te lezen bij Agentschap Telecom en op die pagina kan ook het rapport worden bekeken. Agentschap Telecom heeft tevens een bedrijfsfilm; je ziet hier de in het  Nederlands gesproken film met Engelse ondertiteling.

♥Alles beweegt, tenzij het wordt tegen gehouden. (Thomas Hobbes) Bron: dagelijksegedachte.net .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *