Zo, de helft zit er bijna op van mijn levensloopverlof. En hoewel dit verlof al weer enkele jaren tot de mogelijkheden behoort, heb ik vóór mijn ‘sabbatical’ (1 september) aan mijn collega’s en ook daarna aan kennissen diverse keren moeten uitleggen wat het nu precies inhoudt. Niet iedereen weet van de hoed en de rand.

Vorig jaar werd voor een recordbedrag ingelegd voor het levensloopverlof. Veel werknemers sparen om op die manier eerder met de vut, of, beter gezegd, pensioen te kunnen gaan. In het oorspronkelijke wetsontwerp was dat niet mogelijk, maar dankzij het zogenaamde Museumpleinakkoord (de grote demonstratie op het Museumplein in Amsterdam), kan het verlof ook worden ingezet vlak voordat je definitief stopt met werken.

Fiscus

Het is even flink doorsparen, met dank aan de fiscus, maar dan heb  je ook wat … Gewoon even een tijdje iets heel anders doen en geen dagelijkse beslommeringen van je werk.

De term sabbatical komt trouwens uit het Oude Testament. Volgens de wetten van Mozes moest het land elk zevende jaar onbebouwd blijven. Wat er vervolgens vanzelf op het land groeide, was bestemd voor de armen, vreemden en dieren. (Bron: De Libelle)

In de plannen van het beoogde minderheidskabinet worden de levensloop-  en de spaarloonregeling samengevoegd; het wordt dan een zogenaamd vitaliteitsverlof, dat niet mag worden opgenomen vlak voor het pensioen. Kijk voor meer informatie bij de RTL .

♥Het ware mededogen vereist dat je jezelf leegmaakt en luistert met heel je wezen. (Chuang-Tzu) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *