In deze digitale wereld lijkt het de normaalste zaak van de wereld, dat werknemers digitaal hun loonstrookje krijgen. Ook de tijd, dat we elke vrijdag het bruine zakje-met-inhoud mee naar huis namen en inleverden bij moeder-de-vrouw is al lang verleden tijd.

In veel bedrijven krijgen werknemers daarom al jaren hun loonstrookje aangeboden per e-mail of in een beveiligde omgeving via intranet. Tot 1 juli 2010 mocht dat echter nog niet; veel werkgevers en ook werknemers blijken daar niet van op de hoogte te zijn. Het Burgerlijk Wetboek gaf namelijk aan dat het loonstrookje in de meest letterlijke zin schriftelijk verstrekt moest worden.

Nu vinden werknemers het loonstrookje altijd al erg ingewikkeld: er staan allerlei berekeningen op en het enige wat meestal wordt gesnapt is het feit dat netto een stuk minder is dan bruto. De meesten zullen er dan ook geen slapeloze nachten van gehad hebben dat het salarisstrookje digitaal ‘op de post’ ging.

Op 1 juli is de wet dus aangepast en mogen loonstrookjes ook digitaal. Wel onder voorwaarde dat de werknemer de papieren versie móet krijgen als hij of zij dat wil. Digitaal mag dus, tenzij …  (Bron: OR Rendement)

♥De enige manier om een vriend te hebben is er een te zijn. (Ralph Waldo Emerson) Bron: dagelijksegedachte.net .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *