Hoewel de gemeente Aa en Hunze een miljoenenbezuiniging wil doorvoeren, is er ook ruimte voor nieuw beleid, zo is te lezen in het collegeprogramma voor de komende vier jaar en op 13 oktober aan de raad wordt aangeboden. Er wordt onder andere 16.500 euro uitgetrokken voor de oprichting van een lokale omroep. Het collegeprogramma is te lezen op de website van Aa en Hunze.

Voor veel mensen gaat daarmee ongetwijfeld een grote wens in vervulling. In enkele plaatsen is men afgelopen jaren al erg actief geweest met het fenomeen radio, onder andere in Eext en Annen. Hun ervaring kan worden ingezet voor een lokale, publieke omroep, die de gehele gemeente Aa en Hunze bedient.

Toch kun je je afvragen of een dergelijke lokale omroep levensvatbaar is. In de loop der jaren zijn er niet alleen tientallen omroepen opgericht, maar ook een groot aantal legde het loodje. Of vanwege financiële problemen of door ‘gedonder in de tent.’ Schaalvergroting zou in dat geval misschien een uitkomst zijn geweest; dus één lokale omroep voor diverse gemeenten.

Meer informatie over lokale omroepen is te lezen op de website van OLON .

Ik wens in ieder geval de initiatiefnemers veel succes.

♥Enthousiasme is de moeder van alle inspanning; zonder haar zou er nooit iets groots zijn verwezenlijkt. (Ralph Waldo Emmerson) Bron: dagelijksegedachte.net .
Een gedachte over “Lokale omroep in Aa en Hunze”
 1. uiteraard zijn wij uitermate tevreden met het collegebesluit van de gemeente Aa en Hunze.
  Hoewel er nog een grote uitdaging voor ons ligt zijn wij zeker niet van plan om uit te groeien tot een eendagsvlieg.
  In de afgelopen periode hebben wij op diverse gebieden al enige ervaring opgedaan en zijn in het bezit van een moderne, geheel uit eigen middelen gebouwde studio. Een goede basis is het succes van ieder project.
  Het is inderdaag erg belangrijk korte banden te onderhouden met nabijgelegen lokale omroepen.

  Gr Ruud
  Vz Radio Annen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *