We worden op dit moment doodgegooid met rekensommetjes, die duidelijk proberen te maken dat we de komende jaren fors moeten inleveren. Prinsjesdag was al een voorbode en er komt de komende jaren nog veel meer.

De crisis is vooral de aanleiding, maar je kunt ook stellen dat er na enkele vette jaren altijd weer enkele magere jaren komen, na zonneschijn komt regen en de bomen groeien niet altijd tot in de hemel. En dat alles krijg je op een goed moment ook weer in omgekeerde volgorde. Inmiddels is een tegenbegroting ingediend met voorbeelden dat het anders kan.

Zo is onder meer veel ophef ontstaan over flinke bezuinigingen bij de  kinderopvang. Volgens Jolande Sap van GroenLinks wordt daarmee het paard achter de wagen gespannen. ,,Voor – met name – vrouwen wordt het onaantrekkelijker gemaakt om de zorg voor kinderen te combineren met een betaalde baan. Dat is slecht voor de arbeidsparticipatie en de emancipatie van vrouwen in Nederland.´´

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. In het belastingplan 2011 wordt ook voorgesteld om het tarief in de eerste schijf van de loon- en inkomstenbelasting omlaag te brengen en komt er een verruiming van de belastingschijven. Bovendien wordt de arbeidskorting verhoogd en krijgen 65-plussers een hogere ouderenkorting.

Kijk hier voor de belangrijkste zaken van het Belastingplan 2011.

♥Wie ‘doet’, maakt fouten. Maar niet de grootste fout: niets doen. (Benjamin Franklin) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *