Ze hebben het weer voor elkaar in Eext. Aan de vooravond van de Historische GP die zondag in dit dorp wordt verreden, komt er ook weer een eigen radiozender in de lucht. Van 17 tot 23 augustus zijn vele programma’s te horen met natuurlijk als rode draad extra aandacht voor de activiteiten voorafgaand aan en tijdens de historische races.

Handige jongens en meiden dus, daar in Eext. Niks geen etherpiraat, die clandestien in de lucht is, maar gewoon bij het Commissariaat voor de Media een speciale vergunning voor een evenementenzender aanvragen, vervolgens een frequentie regelen bij het Agentschap Telecom en GP Radio is een feit.

Zeer onlangs was er in Eext eveneens een dergelijke evenementenzender in de lucht tijdens de Oostermoerfestiviteiten.  En ook afgelopen jaren was Eext op de FM-band in de lucht; de komende dagen dus weer GP Radio op 106.4 FM.

En hoewel evenementenzenders zijn bedoeld voor een zeer beperkt gebied met een laag vermogen, is mijn ervaring dat dergelijke zenders met een beetje mazzel ook goed zijn te beluisteren in de nabije regio.

De ervaring die de medewerkers opdoen, kan misschien in de nabije toekomst worden ingezet voor een eigen lokale omroep in Aa en Hunze?????

♥ Het tegenovergestelde van angst is niet moed, maar vertrouwen. (Olaf Hoensoen) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *