Agentschap Telecom heeft de oorlog verklaard aan  alle etherpiraten. Volgens een woordvoerder van deze dienst veroorzaken ze veel overlast op de FM-frequenties en drukken andere omroepen, die flink hebben moeten betalen  voor een licentie, van de band.

Ook gebeurt het geregeld dat piloten boven Noord-Nederland plotseling Hans Bauer of een andere vertolker van het Nederlandse lied op de koptelefoon ontvangen. ”Levensgevaarlijk”, zegt de woordvoerder van Agentschap Telecom. Verder zouden de etherpiraten met enige regelmaat storingen veroorzaken op het communicatienetwerk C2000 van de hulpverleningsdiensten.

Het Agentschap brengt nu eerst alle eigenaren of huurders van woningen van  percelen waarop een antenne staat die geschikt is voor FM-uitzendingen, een bezoekje.  Bij illegale uitzendingen krijgt de piraat direct een boete van 2500 euro. De boetes kunnen tenslotte oplopen tot 33.750  euro. Dat wordt dan dus een erg dure hobby.

Meer over deze dweilactie bij RTV Drenthe.

♥Vrijheid is niet hetzelfde als ongebondenheid. Vrijheid is het vermogen om keuzes te maken en je aan datgene te binden wat het beste voor je is. Paulo Coelho (Bron: dagelijksegedachte.net)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *