Woningbouwcorporaties Lefier, Nijestee, Patrimonium en De Huismeesters in Groningen ondertekenden, samen met WarmteStad, een zogeheten addendum. Zij willen voor het einde van 2026 nog eens 2000 extra huurwoningen aansluiten op het Groningse warmtenet.
Het gaat om huizen in de noordwestelijke wijken Kostverloren, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen. Het is een belangrijke stap in het verder verduurzamen van de woningvoorraad van de corporaties én de overgang naar aardgasvrije wijken.
Alle betrokken partijen willen vaart maken met de verdere uitrol van het publieke warmtenet in de stad. Op dit moment zijn al ruim zesduizend woningen en gebouwen aangesloten. Het Groningse warmtenet maakt verduurzaming haalbaar én betaalbaar voor huurders en woningeigenaren.
Duurzaam alternatief
Dankzij het Groningse warmtenet zijn mensen niet langer afhankelijk van verre leveranciers en de marktprijzen voor aardgas. Het Groningse warmtenet maakt namelijk gebruik van duurzame en lokale bronnen, zoals zonthermie en restwarmte van datacenters.
”Voor huurders is dit een belangrijke stap richting een groene toekomst”, zegt Elles Dost (bestuurder bij Lefier) namens de woningcorporaties. ‘‘We zorgen samen ook voor een comfortabele en veilige woonomgeving zonder zorgen over stijgende aardgaskosten. Zo zijn bewoners klaar voor de toekomst, met behoud van wooncomfort én betaalbaarheid.”
De woningcorporaties en WarmteStad nemen huurders de komende tijd zorgvuldig mee in de plannen. Wanneer het merendeel van de huurders instemt, kan een gebouw aangesloten worden op het warmtenet.
Meer informatie kun je lezen op de website van de gemeente Groningen: https://ap.lc/Prblj