312198_nice_workDe datum 1 maart, de eerste dag van de meteorologische lente,  is ook de Nationale Complimentendag, een initiatief van Hans Poortvliet. Volgens hem is een beetje meer waardering bij veel mensen zo langzamerhand een basisbehoefte.

Complimenten geven doen we veel te weinig; vooral nu de crisis als een donkere deken over de wereld hangt, kan een klein complimentje wonderen doen. De Amerikaanse psycholoog William James zei ooit `De diepste menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden.’

Geef dus een extra complimentje aan iemand in je omgeving. Sta ook eens stil bij de vraag of je misschien  de rest van het jaar wat vaker een extra complimentje kunt geven. De site Nationale Complimentendag helpt je hierbij een handje.

P.S.

De foto in deze bijdrage is afkomstig van de site Nieuws met een glimlach .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *